Rådgivning

Starta företag
Amie Ekonomi AB ger en trygg vägledning under den första tiden som företagare. Vad är det man ska tänka på? Vilka regler måste man förhålla sig till? Amie Ekonomi reder ut frågetecknen och hjälper er på vägen mot ett framgångsrikt företagande.

Ombilda till annan bolagsform
Det finns flera anledningar till att ändra bolagsform. Har ni varit igång ett tag som företagare kan det vara lönsammare att ombilda företaget från enskild firma/handelsbolag till aktiebolag. Boka gärna in ett möte för genomgång av fördelarna för er verksamhet att ombilda till annan bolagsform. Vi hjälper er gärna med all dokumentation som behövs för ombildningen.

Gör det enklare och effektivare!
Vi hjälper er att se över era rutiner och vilka förändringar som kan effektivisera ert arbetsflöde. Genom att använda nya, moderna rutiner kan ert företags administration avsevärt förenklas. Amie Ekonomi hjälper er att komma igång och nå ett effektivt och lönsamt företagande.

Byta system – men till vad?
Amie Ekonomi AB hjälper er att finna det system som passar er verksamhet bäst och hjälper er givetvis att införa systemen.

Budget & Resultatanalys
Amie Ekonomi hjälper er att ta fram en resultatbudget över framtida intäkter och kostnader.
Vi ser till att ge er information om hur väl de faktiska siffrorna förhåller sig till vad som planerats och budgeterats. Vi ger er en analys om i vilken riktning verksamheten går och hur verksamheten utvecklas.

Likviditetsplanering
Vi hjälper er att ta fram likviditetsbudget över framtida inbetalningar och utbetalningar. En likviditetsbudget är prognosen över kassaflödet i ett företag, d.v.s. den beräknade fördelningen av inbetalningar och utbetalningar över olika perioder. Med en likviditetsprognos kan ni bättre planera likviditetsflödet i ert företag.

Utbildning & Kursverksamhet
Det är aldrig för sent att lära sig mer. Amie Ekonomi AB har mångårig erfarenhet som pedagog och utbildningsorganisation. Vi erbjuder utbildningar både lokalt i Skåne och på distans till övriga Sverige samt utlandet.
Utbildningen kan ske antingen i grupp eller individuellt. I grupp kan erfarenheter utbytas och i gruppövningar kan ni lära er av företagare som befinner sig i samma situation som ni. För er som vill ha en flexibilitet i kurstid kan en distanskurs vara det bästa alternativet.

Läromedel & Kursdokumentation
Amie Ekonomi AB har mångårig erfarenhet av kursutveckling och läromedel. Vi erbjuder hjälp med utveckling av kursdokumentation och vilka läromedel som kan passa just er och ert företag.